Spirituele blokkade

Sommige mensen met oude zielen kunnen last hebben van een spirituele blokkade, zonder dat ze daar erg in hebben. Vaak zijn het de vreemde eenden in de bijt en de zwarte schapen van de familie. Veelal betreft het mensen die zelf werkzaam zijn als genezer, coach, artiest, kunstenaar, topsporter. Óf betreft hen die werkzaam zóuden moeten zijn als genezer, coach,  artiest, kunstenaar of topsporter.
(PS de rol van coach, genezer,raadsman/vrouw kun je invullen in ieder bestaan, niet altijd nodig om je eigen praktijk te openen).

Ikzelf ben hier 15 jaar geleden op behandeld en dit was voor mij een belangrijk station om te passeren. Daarom alle lof voor Olof Smit en zijn hele levenswerk. Dankzij hem is deze blokkade ontdekt en deze kennis is door hem naar het Westen gebracht. Hij noemt het de ‘erfbanvloek’. De vierde blokkade. Lees zijn boek: Vader Aarde en de Aardse taal als je over die geschiedenis wilt lezen. Het is een prachtig boek waarin hij zijn verhaal verteld. Een MUST READ voor iedere spirituele.

SPIRITUELE BLOKKADE IS EEN GEMANIPULEERDE BESCHERMER
Ieder mens krijgt bij geboorte een ‘beschermer’ mee, een van God gegeven energieveld om ons te beschermen tegen ellende. In de volksmond aangeduid als de ‘beschermengel’.

Dit energieveld is via rituelen te kantelen tot ellende, er ontstaat dan een gemanipuleerde beschermer of spirituele blokkade, ook wel vloek genoemd. De functie verandert dan van constructief naar destructief. In plaats van beschermen tegen ellende, creëert het ellende.

Niet alleen is de mens dan niet meer beschermd (staat wagenwijd open om ellende op te pakken), de mens wordt bovendien door zijn eigen omgedraaide beschermer van tijd tot tijd aangevallen. Iedere keer als die persoon gelukkig is in relatie tot zichzelf, anderen en werk, zal de blokkade hem of haar er aan herinneren dat hij of zij een verboden vrucht is uit een ooit verboden samenleving.

Ieder mens heeft wel een zwakte, een achilleshiel waar de omgedraaide beschermer dan op aanvalt om op den duur klachten te veroorzaken.
Iedere keer als die persoon té lang té gelukkig is, in relatie tot zichzelf, anderen en talenten, zal hij of zij door de vervloeking eraan herinnerd worden dat gelukkig worden wel mag, maar gelukkig blijven uit den boze is.

De spirituele blokkade kan een ‘zwaarte’ met zich meebrengen. En wordt vaak niet geconstateerd door psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, artsen.

In het Westen bestaat er uit kennis- overdracht geen spirituele cultuur meer om de vloek terug te kantelen tot bescherming om zodoende de orde in de families te herstellen. Het is dus van belang om de integriteit van de spirituele kennis te herintroduceren.

De spirituele blokkade kan voor lichte of zware klachten/uitdagingen zorgen. Afhankelijk van hoe gezond en bewust men leeft.
De spirituele blokkade creëert bij tijd en wijle (nieuwe) ellende. Staat aan de basis van fysieke, mentale en emotionele uitdagingen. Kan een ‘zwaarte’ met zich meebrengen. En wordt vaak niet geconstateerd door psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, artsen

Het kan voor vervelende symptomen zorgen zoals:

 • Slechte slaapkwaliteit, in de ochtend moe wakker kunnen worden, onrustige nachten
 • Strijd tussen gevoel en verstand, tussen leven en overleven: ‘ik wil dit, maar moet dat’
 • Spanningsvelden in relatie tot zich zelf, partners en werk
 • Geen keuze kunnen maken in welke richting te ontwikkelen
 • Van een menigte mensen moe thuis komen, niet beschermd, wagenwijd open staan
 • Iedere keer als men gelukkig is, na verloop van tijd niet gelukkig mogen blijven
 • Aantrekken van vervelende levenssituaties (ellende), alsof er een vloek op alles rust
 • Dan wel, dan niet bij het gevoel komen
 • Wel kunnen inspannen maar nauwelijks kunnen ontspannen
 • Moeite met gewoon (authentiek) jezelf kunnen zijn
 • Een moe-gevoel dat kan leiden tot moedeloosheid, depressiviteit en depersonalisatie
 • Het gevoel hebben een zwaarte met zich mee te dragen (dragen vd lasten vd familie)
 • 50% of méér energieverlies
 • Ervaren van (extreme) angst
 • Een excessieve dwangmatige drang naar controle
 • Ervaart voornamelijk onrust ipv rust
 • Vage lichamelijke klachten waar de reguliere medische wereld geen antwoord op heeft
 • Gevoel hebben ‘vast’ te zitten 

Afbeeldingsresultaat voor oververmoeid afbeeldingenHet niet kunnen vinden van de spirituele blokkade kan bovendien leiden tot een gevoel van ‘ik ben blijkbaar nergens goed voor’.

In het Westen kennen wij drie blokkades, de emotionele blokkade, de fysieke blokkade en de mentale blokkade. De spirituele blokkade kent men niet en dat kan na een lange zoektocht langs genezers leiden tot opgeven.

Oude zielen hebben echter naast een groot doorzettingsvermogen en tomeloze veerkracht ook een flinke dosis integriteit, verantwoordelijkheid, nieuwsgierigheid en bovenal een overdosis aan eigen wijsheid, wijsheid van de ziel uit veel levens.

Dat zorgt ervoor dat ze de lange weg blijven volgen, om zo, uiteindelijk, de ketting van de banvloek (spirituele blokkade) te doorbreken.

‘Als ik de spirituele blokkade bij je constateer, is dat het eerste dat behandeld dient te worden. Dit gebeurt via Spirit tijdens een overdrachtssessie.

De vervolgstappen bestaan uit herstelwerk. Het dragen van de lasten die de spirituele blokkade teweegbrengt, gaat niet in de koude kleren zitten. Fysiek, mentaal en vooral emotioneel zal dan herstelwerk nodig zijn’

Alles met betrekking tot de spirituele blokkade, leg ik duidelijk aan je uit. Met de nodige tips om je herstel te versnellen. Doorgaans zal jouw intuïtie je vertellen of dit voor jou aan de orde is. Dus herken je wat hier staat geschreven? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

Afspraak maken