Zelfwaardering

Die zelfwaardering moet van binnen komen.
Ego moet zich bedienen van extern toegevoegde waarde. En extern toegevoegde waarde is altijd onderhevig aan erosie en verval.
Als je daarvan afhankelijk bent, heb je nooit gemoedsrust. Dan moet je altijd een hoop werk zetten op hoe je spreekt, doet, presteert en hoe je je gedraagt.. om er zeker van te zijn dat je op de goeie manier overkomt bij de mensen, zodat je aandacht, acceptatie, respect, en evt aanzien blijft oogsten.

Als je wint.. heb je vrienden..

Maar zo’n levenswandel brengt een hoop gedoe met zich mee. Een hoop spanning. De boel onder controle houden, als in jezelf onder controle houden, is een krampachtige aangelegenheid. Het is vasthouden ipv loslaten. En het slurpt energie.

Door het innerlijke werk te doen, worden we ons meer en meer bewust van de noodzaak van totale zelfacceptatie. Als die er is, kunnen we de rest loslaten. Dan kan er de grote ontspanning zijn. En dan zijn we in staat om onze echte kleuren te laten zien, als autonoom, authentiek individu binnen het grote geheel.

Unity through diversity.

Dan wordt het leven makkelijk en kan er een vanzelfheid der dingen ontstaan. Zoals het boompje op de foto helemaal vanzelf is ontstaan door de natuur, door het leven zelf. Moeiteloos. Sereen. Zich niet druk makend om jou gedachtes en wat jij over hem denkt.

En als je uitgebreid de tijd neemt om je aandacht te richten op dit stukje natuur.. Dan wordt die stilte van dat boompje ook jouw stilte. Want andersom is schier onmogelijk. Het boompje zal niet meegaan in jouw mentale gekwetter en lawaai. Dat is het mooie van de natuur. En waarom wij haar zouden moeten koesteren. Want die verstilling is zoveel waard, in deze wereld waarin zoveel lawaai is.

De stilte van de natuur werkt helend.
Als we de natuur kwijtraken, raken we de grootste genezer kwijt die we hebben.

Want de natuur geneest.

Zo is het altijd geweest.

Moeder Aarde weet haar waarde 💖

Weet jij de jouwe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.