Verwondering

In een wereld vol magische dingen, hebben wij mensen het voor elkaar gekregen, om onze aandacht te richten op het banale en op het negatieve.

Zo diep gaat de mindfuck, de brainwash, de hersenspoeling..

Als je serieus stil gaat staan bij het wonder van het menselijk lichaam. Het wonder van deze schepping. Het wonder van déze werkelijkheid waarin we bestaan..

Het wonder van het überhaupt in staat kunnen zijn om te denken met je bewustzijn. Wat is bewustzijn? Wie heeft t gemaakt?

Als je stilstaat bij het feit dat je eigenlijk de Lotto hebt gewonnen door het winnende zaadje te zijn, jij… van alle miljoenen zaadjes die de eicel in je moeder had kunnen bevruchten. Dan is dat eigenlijk iets dat best wel héél erg bijzonder (toevallig?) is…

In plaats daarvan klagen we over de buurman, over politici, belasting betalen, vluchtelingen en andere immigranten, moslims, joden, marrokanen, ziektekosten en natuurlijk over de Russen die het altijd hebben gedaan..

Of we richten onze aandacht op de zieldodende leerstof op school. Onderwijs op school zou zoveel interessanter kunnen zijn dan dat het nu is. Tot op heden leren kinderen vooral gehoorzaamheid en hoe je je eigen individualiteit dient aan te passen naar wat het systeem van je verlangd..
Gelukkig hebben we nu genoeg zogenaamde ADHD’ers ADD’ers Autisten Aspergers e.a. bijzondere kinderen, die laten zien dat het systeem zich moet aanpassen ipv andersom.

Er zijn dus aardig wat manieren waarop mensen een vroege hersendood kunnen sterven. Maar de hypnotische kracht van de media acht ik daarin toch wel de grootste hypnotiseur van allemaal. Het leidt ons af van de zaken die er werkelijk toe doen.. naast het feit dat de helft van het nieuws er is, om ons zout in de ogen te strooien zodat we sommige waarheden niet gewaar zullen worden.

Ieder uur hoor je op het nieuws je uurlijkse portie ellende voorbijkomen… Zus en zo is omgekomen bij dat ongeluk op de A12 of in de bergen van Chili. Dat de ziektekosten omhoog zijn gegaan. Dat er een paar moslims iets hebben geroepen. Dat er extra bewaking komt. Dat er een aanslag is gepleegd..uiteraard door een moslim.. Dat het paspoort VAN DE MOSLIM terrorist in het voertuig is gevonden, of op de vloer in het gebouw van één van de torens van het WTC volledig in tact en niet gesmolten in het vuur (Maar de massief stalen constructies die wel..die waren wél gesmolten door hoge temperaturen)

Maar wat is dus het nut van het uurlijkse uurtje van ellende, dat we ‘het nieuws’ zijn gaan noemen? Wat doet die constante herhaling met de menselijke psyche? Wat doet zo’n vast programma? Het programmeert…

Het blijft mij een raadsel dat het zo makkelijk is om een massahypnose te doen middels zoiets als een televisie of een GSM of een middelbare school. Maar het is dus wel degelijk mogelijk om publieke opinie te sturen, want mensen denken zelf niet echt door. 
De hapklare brokken worden snel doorgeslikt, net als de hond die zonder lang kauwen alles zn huig in gooit..

Dumbing down the senses..

We worden systematisch ontmanteld van onze menselijkheid. En dat komt omdat we niet meer goed kunnen voelen, omdat we een overkill krijgen aan ‘hoofdelijke’ informatie.

Dus daarom deze video van deze kleine peuter, die zich overal over verwonderd en laat zien.. dat we zelf kunnen bepalen waar we onze aandacht op richten en dat we intens blij kunnen zijn en kunnen genieten van wat dan ook, dat voor ons verschijnt!

Enjoy!

PS

misschien dat ik daarom wel zo’n lange tijd mijn heil heb gezocht in drugs… om die intensiteit van intens beleven vast te kunnen houden. Nu raad ik drugs niet aan want op de lange termijn zijn drugs destructief.

Met als uitzondering alle psychedelische middelen. Middelen als Ayahuasca, mescaline, Mexicaanse paddestoelen, Peyote, LSD, DMT kunnen de mensheid juist een stukje verwondering en inzicht terugbrengen, MITS goed gebruikt onder de juiste omstandigheden


PS kijk voor de volledigheid dit filmpje dan komt ie nog beter binnen: 
Titel: Toddlers HILARIOUS Reaction To Holiday Decorations
https://www.youtube.com/watch?v=rJ30xWz5uVQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.