The Wave

🌊🌊🌊

Some Fridaymorning Food4thought 4U

Een mooie symboliek..

Met twee mensen en één idee kun je 83.000 mensen in beweging zetten. Hoeveel mensen zou je in beweging kunnen zetten met 83.000 mensen met één idee.. all on the same page?

Dat is misschien wel een mooie manier om de huidige golf van verandering in de wereld te omschrijven, die het tijdperk van Aquarius komt brengen.

Het gaat hard met die golf..

En hoe meer momentum die golf krijgt, hoe sneller die groter wordt. En dan kan t niet meer zo lang duren voordat we een kritische massa bereiken.

Inherent aan woelige wilde wateren met golven, is het omwentelen van de bodem, het naar de oppervlakte komen, van alles wat onder het zand verborgen ligt. 
Het troebel kleuren van het water.. Rondsuizende steentjes, schelpen..
Oude verroeste blikjes in dansende water tornado’s..

Deze chaotische taferelen zijn vergelijkbaar met wat er nu in de wereld gebeurd. Alles stuift omhoog in een wervelwind.. En verplaatst zich .. Komt ergens anders terecht.

De golven van de energie van verandering, doet dingen naar boven komen die een tijdlang verstopt zijn geweest ondergronds..

De schandalen vd katholieke kerk. De gebeurtenissen rond Jimmy Savile, Michael Jackson. De schandalen rond Volkswagen. Fraude bij goede doelen en andere liefdadigheidsinstellingen. Banken – belastingdienst fraude. UWV fraude. Alle excessieve uitgaven van het koningshuis, ministers van het Europees parlement. Etc enz.

De komende jaren blijft het voorlopig golven. Blijft t chaotisch. Blijven er nieuwe dingen naar boven komen die het daglicht niet konden verdragen.

Oorlogen zorgen voor verstuiving van volkeren.

Ze Stuiven op vanuit Ghana, Ethiopië, Somalië, Afghanistan, Syrië, Libië, Irak, Iran enz ..

En landen vervolgens in Nederland, Duitsland, België, Engeland enz.

Dat leidt tot grote veranderingen..

Positief en negatief.

Uiteindelijk.. als de storm stopt met razen. Als de wind weer gaat liggen.. dwarrelen alle deeltjes op hun nieuwe plek neer.

Grote re-locatie is dan geweest.

Het zal een tijdje duren voordat we dan weer mooi helder water hebben. Maar dat nieuwe water biedt wel weer mooi nieuw perspectief.

Ik vond de charme van hoe het was altijd heel mooi. Alle diversiteit van volken. Ieder op hun eigen plek, in hun eigen land en op hun eigen continent, met hun eigen munt, taal, cultuur, keuken etc.

Het verdwijnen van die autonomie, soevereiniteit en authenticiteit van al die verschillende landen, volkeren, culturen vond ik verschrikkelijk. Het deed veel van de romantiek in de wereld verdwijnen.. als je begrijpt wat ik bedoel.

Echter, één ding in deze werkelijkheid is onveranderlijk. En dat is dat alles continu veranderd. Ieder atoom en molecuul is constant in beweging. Dat kun je maar beter accepteren, heb ik onderweg geleerd. Slim meebewegen en doorgroeien is dan handig.

Maar goed…

Als wij één volk.. één familie van mensen willen worden.. onder de blauwe hemel. Broeders en zusters naast elkaar. Dan moeten alle kleuren gemixed worden in één en dezelfde zak.

Rood, geel, bruin, zwart, wit. Alles door elkaar.

En dan ook nog liefst allemaal in hetzelfde schuitje. Dat zou het saamhorigheidsgevoel goed doen toenemen.

Hoe krijg je een populatie van 7 miljard Homo Sapiens in hetzelfde schuitje?…

PS

Leuk trouwens, wat die twee jongens in dat stadion deden.. doet mij denken aan die keer dat ik het Chinees Staatscircus bezocht in Carré Amsterdam.

Ik was zo onder de indruk, vond het zo onvoorstelbaar mooi en knap, dat ik aan het einde als eerste omhoog sprong om ze een overdonderende staande ovatie te geven. Gewoon spontaan.. En in No time stond de hele zaal op en werd de ruimte gevuld met een knetterende elektriciteit. Dat voelde fantastisch!

De reactie van de Chinese performers was mooi om te zien. Ze keken verrast, want de zaal was vrij mat tijdens de voorstelling. Maar dat kwam volgens mij omdat de zaal gewoon onder de indruk was. Maar de blik op hun gezicht was goud waard. Ze straalden van trots. Met grote brede glimlach. Alles werd Licht. Een prachtige apotheose voor iedere aanwezige.

Die interactie tussen publiek en artiest is zo mooi en als t dan op zo’n avondje helemaal klopt.. Dan is er een magische elektriciteit voelbaar. Kippenvel..

Net als die keer dat ik in de Amsterdam Arena was op 6 april 1999. Vriendschappelijke wedstrijd tussen Ajax en Barcelona ter gelegenheid van eerbetoon aan Johan Cruijff.
Dat was ook een magische avond die me altijd bij zal blijven… Staande ovaties voor Johan ❤

Zoals gewoonlijk weer totaal afgedwaald,
Maar verdwalen is leuk.

Have a Nice Day 🙂

PS kijk voor de volledigheid dit filmpje dan komt ie nog beter binnen:
Titel: How to start a Mexican Wave (Youtube)https://www.youtube.com/watch?v=ODssdet9XJ4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.