Paardenbloementijd

Het is weer bijna tijd voor de paardenbloem.. Deze groengele rakker met een zonnetje als bloem is een vitamine-en-mineralen-bommetje én een héle fijne voor de lever.

Leuk om met de kinderen te gaan plukken. Graaf ze uit met de wortels compleet. Verzamel ze.. en neem ze mee naar huis.

Goed wassen met water en baking soda. Alles in de blender op standje zo laag mogelijk met wortels en àl. (In de steel zit sap dat licht giftig is. Kunt ervoor kiezen om de steel niet te gebruiken maar er zijn er die zeggen dat het sap juist goed is bij kanker).

Daarna op smaak maken met jouw favoriete vruchten. Ik doe altijd zoet en zuur toevoegen. Dat neutraliseert de behoorlijk bittere smaak van de wortels en bladeren.

Uitstekend om de lever te detoxen. Zorg voor voldoende goeie verzadigde vetten. Zodat je lichaam veilig alle vrijkomende opgeslagen toxines kan afvoeren. 
Geld ook voor spirulina en chlorella gebruikers.. Deze algen zijn uitstekend om zware metalen uit je lichaam te trekken. De zware metalen binden zich aan de spirulina en chlorella. Waarom?..
Nou.. goeie gezonde verzadigde vetten kunnen de giftige bagage omkapselen, zodat de lading niet gaat lekken, zwerven en schade aanricht. Een trein volgeladen met kernafval moet ook voorzichtig getransporteerd worden. Als het transport niet veilig gebeurd, doet de actie meer schade dan goed. Dan had het afval beter in de opgeslagen vetreserves van het lichaam gebleven.

Verder belangrijk om véél schoon water of kruidenthee te drinken bij dit (ieder) ontgiftingsproces.

PS

Je kunt een dankjewel zeggen als je plukt. Dan gaat ie Nog sterker voor je werken. Aandacht en Liefde versterkt alles en maakt dingen mooi en prachtig.. Ik kan aan de uitgestalde gerechten in de vitrine van de toko zien, of de mensen in de keuken met Liefde koken. Zonder de juiste aandacht. Zonder het ingrediënt Liefde mis je uiteindelijk toch net die X Factor. Liefde en aandacht is de belangrijkste smaakversterker.

En herinner jezelf eraan hoe bijzonder de natuur en de schepping eigenlijk is, dat je op een natuurlijke manier kunt genezen. Moeder Aarde bied je natuurlijke medicijnen aan.. voor Gratis én voor nix.

Have a Nice Day 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.