Het nieuwe kind..

Mooie ontwikkeling naar de essentie van alle dingen..

We hebben altijd geleerd dat we niet goed genoeg zijn zoals we zijn. Er moest constant iets verbeterd worden. Dat heeft ons onzeker en angstig gemaakt. En dat heeft er o.a. ervoor gezorgd, dat we voor de toekomst zijn gaan leven. Voor een mooi bestaan later. Of voor een goed pensioen later..

En als je er goed over nadenkt is dat een raar systeem.
Het wordt dan voor een mens mogelijk om werk te gaan doen dat ie helemaal niet leuk vindt. Maar de gedachte.. ‘later kan ik de vruchten plukken’, maakt het verdraagbaar.

Dit heeft ervoor gezorgd dat heel véél mensen niet op hun plek zitten. Werken vanuit de optiek.. je moet zien te overleven.
Dat is best wel armoede..

Het is mooi, als kinderen al heel vroeg leren dat het opofferen van je eigenheid, geen teken van eigenwaarde is. Zodat ze zich niet hoeven aan te passen aan een systeem dat eigenlijk een soort subtiele gevangenis is voor de vrijheid van de geest van de mens.

Je bent namelijk niet vrij om te gaan en staan waar je wilt. Veel mensen moeten iedere ochtend naar een plek waar ze helemaal niet écht willen zijn. En dat 40 uur per week. Levend voor het weekend.

Wie heeft dat bedacht? Denk er is over na .. Soort subtiele moderne slavernij. Je denkt dat je vrij bent want je zit niet opgesloten in een cel. Maar toch ben je dagelijks op een plek die je meteen zou verlaten mocht je de loterij winnen.

Het is mooi als het systeem de mens gaat dienen ipv andersom. Het systeem heeft de organisatie-structuur van een piramide.

Enkelen aan de top van de piramide, bovenaan de voedselketen, hebben het voor het zeggen.

Zo kon het o.a. gebeuren dat we onze gezondheid hebben toevertrouwd aan multinationals zoals de Big Pharma. Welks voornaamste doel is: winst maken. Zo kon het gebeuren dat vele miljoenen mensen in oorlogen hebben moeten vechten, omdat enkelingen die op machtsposities zaten, dat een goed idee vonden. En zo zijn er veel voorbeelden op te noemen op sociaal maatschappelijk gebied, die ten nadele zijn voor het volk, de mensheid.

De integriteit van die enkelingen aan de top is geschonden geweest. Macht corrumpeert nu eenmaal. En het woord vriendjespolitiek komt ergens vandaan.. En zo kon het zijn dat de status quo zo lang heeft weten te overleven. En daarmee tegelijkertijd een ziek corrupt systeem.

Maar dit zijn de jaren van de waarheid. En dit is het grote tijdperk van verandering. En misschien hebben we dan geen politiek meer nodig die bezig is met de toekomst. Maar waar iedereen bezig is met het hier en NÚ. In het hier en NÚ.
Dan kan dat hele politieke circus op de schop.
Zowel qua instanties als in de mens.
Bijna iedereen bedrijft politiek in zn hoofd. En dat heeft de onschuld weggenomen van de mensheid.

De onschuld van kinderen is daarom zo mooi. En alleen een kind kan het koninkrijk Gods vinden. Wat dus wil zeggen dat het ultieme geluk afhangt van een vrije onschuldige geest..

In de ogen van kinderen kun je die vrijheid zien. En het zorgt voor een lichtheid van bestaan. Totdat ze geconditioneerd en geïndoctrineerd raken door het ouderwetse systeem.

Ik zie een wereld voor me, waar iedereen in het NÚ leeft en in dat continu moment van NÚ kan iedereen gelukkig zijn. Als je van het hier en NÚ geen vijand maakt. Als je besluit dat dit hier en NÚ alles heeft en is wat jij nodig hebt.

De toekomst bestaat namelijk niet. Het is een speculatie. Het bestaat alleen maar als een fictieve constructie in je gedachten. Je kunt niet naar een fysieke plek in de toekomst gaan. Tenzij je naar de jeugd van Ajax gaat kijken op de Toekomst.
Je kunt nog niet eens één seconde in de dag van morgen bestaan. En ook het verleden kun je alleen maar bezoeken als een gedachten-constructie in je herinneringen.

Ik raad iedereen aan het boek van Eckhart Tolle te lezen: De kracht vh Nú.

Ik heb dat boek meer dan 30x gelezen. En het was één van de grootste katalysatoren voor mij, richting een vrijere geest.
We kunnen onszelf bevrijden uit de onzichtbare gevangenis die het verstand soms/vaak voor ons kan zijn. Maar dan moet je wél de weg naar binnen gaan. En dat is dus zo mooi .. Als de kinderen die weg al gaan. Zoals zo mooi in dit filmpje wordt gedaan.

We zijn op de goeie weg

Bekijk het filmpje hier: https://www.facebook.com/brightvibesNL/videos/2264771883537411/?t=25

💖

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.