Firstday

24 augustus 1972.

Ik zal t nooit meer vergeten..

Ik lag heerlijk in de warme soep van de baarmoeder van mijn moeder, toen plots de hel losbrak.

Ik hoorde allerlei kabaal en ik werd geduwd en mijn hoofd werd samengeperst. Knetterende koppijn. Ik ging door een benauwende donkere tunnel. Angstaanjagend. Maar gelukkig er was licht aan het einde van de tunnel.

Maar koud.. KOUDDD

Ik weet nog goed dat ik huilend schreeuwde en brulde. Laat me gvd weer terug naar binnen! Daar was t veilig en warm. Hier is t koud en eng!

Gelukkig werd ik geholpen doordat ik weer dicht in de buurt kwam van de veilige haven waar ik uit kwam. Ik werd weer bij mijn moeder gelegd. Eventjes herenigd.. soort van.

De dagen, weken en de 47 jaren daarna waren een rollercoaster van intense tijden van liefde, verwondering, vreugde, extase, verwarring, irritatie, frustratie, boosheid, woede, haat, teleurstelling, gevoelens van onmacht, verdriet, pijn, lijden, heling en genezing.

Deze afgelopen 47 jaar waren de 1e helft van mijn leven..

Voor mijn gevoel begint vandaag de 2e helft van mijn leven. En net als de 2e helft van een voetbalwedstrijd, maakt t niet uit hoeveel je achterstaat.. In het voetbal is namelijk alles mogelijk. Net als in t leven.

En ik ga alles, wat ik in de 1e helft heb gedaan en ervaren scherp analyseren.. zodat ik in de 2e helft beter beslagen ten ijs kom.

Ik zal mezelf overwinnen. En ik zal dat doen met mooi spel. Want ik hou de woorden van JC hoog in ere.. ‘Hรณe je speelt is belangrijker dan het resultaat’. Dus het maakt niet uit wรกt je doet.. waar het om gaat is.. hรณe je het doet.

En in de rust,.. in de kleedkamer van het strand, de zon en de zee.
Proost ik vandaag op Deel 2.

๐Ÿ˜Ž๐Ÿ’–๐ŸŽ‰๐ŸŒดโ˜€๏ธ๐ŸŒŠ๐ŸŽ‰๐Ÿป๐Ÿฅ‚๐ŸŽŠ๐ŸŽถ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.