Chakra healing

Chakra healing behandelmethode

Bij een chakra healing sessie lig je, gewoon met je kleren aan, op de behandeltafel, terwijl ik met mijn handen langs alle chakra’s ga, om te checken, wat, wáár nodig is (analyse van de staat van jouw chakra’s). Vervolgens ga ik die gebieden behandelen, die als eerste om aandacht vragen.

Gestolde emoties zorgen voor stagnatie in de doorstroming van de chakras. Deze trage en blokkerende energie dient weer in beweging gezet te worden.

‘Chakra healing zorgt voor opheffing van blokkades, betere doorstroming, zuivering van negatieve energie en het opvullen van energie (chi). Tevens is na iedere chakra healing sessie je aura gereinigd’

Je kunt tijdens de behandeling diverse sensaties ervaren. Variërend van tintelingen, duizeligheid, hoofdpijn en soms misselijkheid (kán, hoeft niet). Soms komt er emotie los die lange tijd onderdrukt is geweest. Dat voelt als een grote bevrijding. Uiteindelijk valt vrijwel iedereen in een diepe ontspanning.

De dagen/weken na de behandeling zul je kunnen ervaren dat er nog meer beweging komt in je gevoelsleven. Oude pijn (verdriet, irritaties, frustraties, boosheid, woede etc.) kan dan boven komen drijven. De bedoeling is dat je dit oud zeer gaat verwerken. Zodat je ballast kunt gaan loslaten.

Laag voor laag ga je ontladen wat je tegenkomt tijdens dit proces. Zodat aan het einde van het proces: ontspanning, gemoedsrust en (zelf)vertrouwen weer van jou is. Je creëert meer ruimte voor jezelf, omdat je oude bagage hebt verwerkt en hebt losgelaten. Deze schoonmaak van emotionele ballast is van essentieel belang, als je ‘authentiek jezelf’ wilt kunnen zijn. Het zorgt ervoor, dat je spieren kunnen ontspannen. En dat is wat je nodig hebt als je meer emotionele vrijheid wilt ervaren.

‘Emotionele vrijheid is een groot goed. Het is één van de belangrijkste voorwaarden om gelukkig te kunnen zijn. Het getuigt van eigenwaarde. Het laat zien dat je van jezelf houdt. Het maakt van jou een autonoom individu. Vrij en spontaan’

“Spanning is wie je denkt te moeten zijn…
Ontspanning is wie je bent…” – Chinees gezegde


Duur van behandeling

Intake gesprek is gratis en vrijblijvend en duurt zo’n 30 minuten. Wil je gelijk aansluitend een chakra healing doen? Ga dan uit van 90 minuten. Vervolgbehandelingen duren 60 min. (vaak loopt het altijd ietsje uit).
Na iedere behandeling krijg je van mij adviezen mbt wat je zelf allemaal kunt doen om tot gewenste resultaten te komen.

Heb je nog vragen over de behandelmethode? Stuur mij dan even een mailtje.
info@timothylouis.com

Chakra healing optimaliseert o.a.:

Helderheid Vrijheid Zelfvertrouwen Levensvreugde Authenticiteit Manifestatievermogen Flexibiliteit Eigenwaarde Gemoedsrust Compassie Je roeping kunnen vinden Talenten  Happiness Flow Kracht Eigenheid Energie Ontspanning Spontaniteit Creativiteit Vitaliteit Intuïtie Moed Algehele fysieke mentale en emotionele gezondheid 


Wat zijn chakra’s?

Chakra’s zijn de energiecentra van ons etherische lichaam. Chakra betekent wiel. Chakra’s zijn ronddraaiende wielen van trillende energie. Eigenlijk meer trechtervormige draaikolken. Onzichtbaar voor de meeste mensenogen. Maar wel voelbaar. Vooral als je hoog sensitief bent.

De chakra’s gebruiken we voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen. Ieder chakra heeft z’n eigen specifieke kenmerken en eigenschappen…

Er zijn 114 chakra’s.. en sommigen zeggen dat er zelfs nog meer zijn. Deze zijn te vinden binnen en buiten het fysieke lichaam. Van deze 114 zijn er 7 die we kennen als de basis chakra’s. Deze 7 bevinden zich op de belangrijkste zenuwknooppunten (-kruispunten). Ik beperk me hieronder tot de 7 basis chakra’s.

De zeven basis chakra’s

  • 1e chakra: fundament, veiligheid, vertrouwen, gronding, vitaliteit
  • 2e chakra: gevoelens, emoties, levensvreugde, seksualiteit
  • 3e chakra: kracht, zelfvertrouwen, wilskracht, identiteit
  • 4e chakra: liefde, zelfwaardering, geven/ontvangen, compassie/vergeving
  • 5e chakra: communicatie, werkelijke zelfexpressie, creativiteit
  • 6e chakra: overzicht, helder-zien/horen/voelen/weten, intuïtie
  • 7e chakra: innerlijk weten, verbinding met Source, inzicht, waarheid


Blokkades worden gevormd door:

1. angst 2. schuldgevoel 3. schaamte 4. verdriet 5. leugen 6. illusie 7. gehechtheid

Waar bevinden zich de chakra’s?

De chakra’s bevinden zich langs de wervelkolom, van je stuitje tot aan je kruin. Elk chakra heeft een specifiek aandachtsgebied. De zeven chakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam, in die gebieden, waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Van hieruit verdelen de chakra’s hun energie. Zo voorziet bijvoorbeeld de hartchakra (4) het hart en de thymus van energie.
En zo voorziet bijvoorbeeld de keelchakra (5) de schildklier van energie.

Goed in je vel

Om goed te kunnen functioneren, is het belangrijk dat al jouw chakra’s vrij zijn van blokkades. Dat ze doorstromen én onderling in balans zijn met elkaar. Dan zit je goed in je vel. De energie stroomt dan vrij door je systeem en voorziet jouw lichaam en geest van de nodige energie. Alle fysieke, mentale en emotionele processen functioneren dan optimaal.

Als dit niet het geval is, is er werk aan de winkel. Een chakra kan geblokkeerd, deficiënt of excessief zijn. Ook kan er zijn sprake van ‘vervuiling’. Absorberen van negatieve energie van je omgeving. (Geldt tevens voor het aura).

Is bijvoorbeeld je keelchakra geblokkeerd, dan kun je moeite hebben met jezelf te uiten. Communiceren lukt nog wel, maar werkelijke zelfexpressie word dan knap lastig. Zeggen of uiten wat je werkelijk denkt of voelt is geen vanzelfsprekendheid meer,.. “hoe moet ik het zeggen, wanneer moet ik het zeggen, zal ik het wel zeggen, laat maar, ik zeg het wel helemaal niet meer”. Je begint je woorden samen met je gevoel in te slikken. Je onderdrukt emotie. Met als gevolg: een steeds drukker hoofd, gevoel van onrust en opbouw van spanning in je lichaam (overspannen). Vooral de borst, schouders, nek en kaken houden dan veel spanning vast.
Je creëert zo, mogelijk: een negatief zelfbeeld, gefrustreerd innerlijk, nervositeit, onzekerheid, angst etc. Je spontaniteit verdwijnt. Het wordt steeds lastiger om nog gewoon jezelf te zijn, want misschien is dat wel niet goed genoeg… Teveel bezig met wat andere mensen eventueel van jou vinden. Kortom, je zit nu met een emotionele blokkade

Zo heeft dus ieder chakra zijn specifieke eigenschappen. Het wel of niet optimaal functioneren van de chakra’s is onderhevig aan talloze factoren. De genoten opvoeding is één van de voornaamste. Daar wordt grotendeels de basis gelegd voor de hele verdere levensloop. Ook de omstandigheden qua dynamiek tussen levenspartners, familieleden, vrienden en collega’s spelen later een belangrijke rol.

Maar de meeste, zich herhalende thema’s en patronen, zijn echt terug te herleiden naar de opvoedingstijd. Daarom komt dit doorgaans altijd wel even ter sprake tijdens de chakra healing sessies.

Iedereen is in mindere of meerdere mate beïnvloedt/geprogrammeerd door ouders, school, sociale omgeving, media enz. Sommige van die programma’s kunnen prima voor je werken. Sommige van die programma’s dienen jou totaal niét. Vormen vaak juist een belemmering. Het goede nieuws?..  Die programma’s kun je deprogrammeren!

‘Tijdens mijn behandelingen adresseer ik alleen de zaken die voor jou aan de orde zijn. Als je echt alles wilt weten over chakra’s verwijs ik je naar Anodea Judith. Zij is een absolute autoriteit op het gebied van chakra’s. Ze gaat echt de diepte in met de psychologie van de chakra’s. Ik raad al haar boeken aan. Vooral het boek ‘Handboek Chakra Psychologie’ en het Chakrawerkboek kan ik ten zeerste aanbevelen’

Energie

Alles bestaat uit energie. Zoveel is inmiddels wel ontdekt en wetenschappelijk bewezen.

‘De fundamentele basisgrondstof van ons héle wezen en het ganse universum is ‘energie’ en ‘bewustzijn’. Zorg dragen voor een vrije doorstroming van energie in jouw systeem, is de basis van een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid’. Het brengt je naar een hoger bewustzijn. 

In het Oosten is men al langer bekend met het fenomeen energie. In China noemen ze het Chi, in Japan Ki, in India Prana. Men werkt al duizenden jaren volgens traditionele energetische behandelmethoden die uitstekend werken. In China bijvoorbeeld, wordt gewerkt met de meridianen middels o.a. acupunctuur en drukpunt-technieken. Tevens doen ze daar aan bewegingstherapie, zoals Tai Chi en Chi Kung om de energie circulatie in beweging te houden en in balans te krijgen. Deze methodes zijn vooral gericht op het (energetische) lichaam, maar heeft ook een rustgevend effect op de geest.

India is de bakermat van de chakra healing. Deze helingsmethode heb ik in mijn praktijk als basis gekozen. Vooral vanwege de effectiviteit en het brede spectrum van bereik. Je lost er fysieke, mentale en emotionele problemen mee op. Én je kunt het inzetten ter spirituele ontwaking. Multi functioneel dus.

Bij ons hier in het westen, begint dit bewustzijn rond energetische geneeswijzen, nu eindelijk in grote mate op te komen.

Dit zou een mooie (r)evolutie kunnen zijn, in hoe wij te werk gaan in de gezondheidszorg. Energetisch herstelwerk heeft namelijk geen nadelige toxische bijwerkingen voor het lichaam. En op het geestelijk vlak werkt het veel dieper, dan wanneer je louter en alleen de cognitieve benaderingsmethode inzet. Dit alles in combinatie met gezonde voeding en beweging, is een complete cocktail, met daarin alle ingrediënten voor een gezond, vitaal en gelukkig leven.

‘Preventief én herstellend genezend werk verrichten op (bio-)energetisch niveau, is een prachtige manier om onszelf gezonder én gelukkiger te krijgen en te houden!’