A fall from grace

-Heb je m helemaal gezien die docu?

Ik wél

-Heeft ie t gedaan?

Ja ik denk t wel

-Is t goed dat ie van zn voetstuk is gevallen?

Ja het laat weer mooi zien dat iederéén die vol in de spotlight zn licht laat schijnen.. óók een schaduw heeft bewegen naast m laag bij de grond. En dat ie ook gewoon menselijk was.

-Is t logisch voor iemand met zijn verleden?

Ja emotionele en/of fysieke verkrachting laat zn sporen na in de bloedlijn en het stokje wordt net zolang doorgegeven totdat er een generatie besluit: tot hier en niet verder. 
MJ was verdwaald geraakt in zn eigen waanzin.. Logisch als je bedenkt wie zijn vader was en dat hij als kind van 5 jaar oud al fulltime aan het werk was. Dag en nacht in de studio en op de bühne. Nooit kind kunnen zijn. De hete dreigende adem van je gewelddadige vader in je nek. 
En vervolgens groei je larger than life. Je egootje wordt maximaal opgeblazen. En net als een ballon die je te ver opblaast knapt.. zó is er ook iets in hem geknapt. Genialiteit en waanzin liggen dicht bij mekaar. Walking the razor’s edge is tricky. It’s bound to go wrong at some point.

-Doet het iets af aan zijn werk en legacy?

Nee voor mij niet. Zijn muziek is geniaal. Maakt mensen blij. Brengt ze in vervoering. Daarmee was hij een groot artiest en kunstenaar. Een meester, een perfectionist. 
Dus nee..voor mij doet het niets af aan zn werk en fantastische creaties. (Ik probeer steeds meer om de dingen objectief te zien. En met ogen te kijken van onvoorwaardelijkheid.)

Ik zie de dualiteit en weet dat alle contrasten niet kunnen bestaan zonder het tegendeel. En zonder contrast kunnen wij niet leren. Niet groeien. Zonder de tegenpool kan de andere pool simpelweg niet bestaan. We zouden de betekenis ervan niet kunnen begrijpen. 
Is er licht dan moet er ook schaduw (donker) zijn..
Is er zwart dan moet er ook wit zijn..
Is er goed dan moet er ook kwaad zijn..

Juist àlle kleuren in de wereld maken haar divers en mooi.
Anders zou alles misschien wel grijs zijn geweest. 
Dus misschien moeten we dankbaar zijn voor alles in de wereld.
De gehele schepping zou incompleet zijn geweest zonder alle ellende.
We zouden nooit hebben kunnen kiezen tussen dit of dát..
En dat is misschien wel het krachtigste wat een mens tot zn beschikking heeft.

We can choose.

WE HAVE FREEDOM OF CHOISE.

Da’s het grootste goed van een mens.

Deze werkelijkheid van dualiteit ontstijgen kan pas, als we de logica van dualiteit kunnen begrijpen. Dan kunnen we naar een wereld (werkelijkheid) van non-dualiteit. Waar dingen kunnen bestaan zonder dat het tegendeel hoeft te bestaan. Maar terwijl ik dat schrijf weet ik totaal niet of hoe ik me dat moet voorstellen..
Alléén maar goedheid in de wereld?
Is een soort paradijselijke hemelse utopie.
Zou dat uiteindelijk niet saai worden?
Maar ja .. als je niet beter weet…
Een vis in de oceaan weet ook nix van het bestaan op het land.
Dus wat niet weet is zich van nix bewust.

Zo zie je maar weer… Deze schepping waarin wij leven zit vol mystiek en verwondering. Is magisch en mysterieus. En t is zonde als wij dat besef van de grootsheid van de schepping teniet laten doen, door banale zaken als de blauwe belasting envelop, kagen over politici, economische belangen en alle verdere triviale zaken die ons afleiden van de pracht van dit enorm bijzondere bestaan op deze Aarde. De universele intelligentie is ontzagwekkend. Jezelf verliezen in banaliteit is minder intelligent, doch zeer menselijk.

Vergeet niet… jij bent ooit begonnen als enige winnaar van miljoenen zaadcellen en je dook zo , HUP het eicelletje in. Twee cellen 🙂 
En na vele vele mitose’s en meiose’s (celdelingen) werd je geboren .. En nu wandel je rond in dat pak van vlees en botten. Dus denk 3x na voordat je klaagt want je hebt het leven en je mag bestaan. En zonder jou is de schepping niet compleet.

Einde

Begin