Yoga… de meest gezonde vorm van SM!

Yoga… de meest gezonde vorm van SM!

Gisteren vh eerst weer s naar Yoga geweest. Ik dacht, “Kom Yoga is goed, beetje easy rustig bewegen, daar word je zwaar relaxed van”. Was Hot Yoga deze les. 32 graden binnen. Redelijk volle zaal. Plekje gevonden.

Na het goedleggen van mijn matje gutste het zweet al van mijn voorhoofd. Na een kwartier was ik al drijfnat en vroeg ik om ruitenwissers voor mijn voorhoofd, want het was één grote stroom van zout water in mijn ogen. En dat prikt.

Na drie kwartier was ik eigenlijk al compleet gesloopt, maar mijn egootje liet zich niet kennen en zei, “je gaat verdomme niet zitten om uit te rusten, gewoon doorgaan”. Twee minuten later ging ik zitten om uit te rusten en dronk mijn bidon water in één keer leeg.
Beetje om me heen kijkend, me afvragend hoe lang deze mensen al op Yoga zouden zitten. Zeker en vast al tien jaar en langer zei ik tegen mezelf. Je moet wát als je jezelf in zo’n situatie vindt. En ik ben best goed in interne bullshit-praat dat in mijn voordeel werkt, dus dan moet je daar gebruik van maken.

Ik was kapot! Maar moest nog een half uurtje uitzingen. Dus kans voor mij om mentaal sterker te worden. Yess. Doen dús.

Na alles uit de kast te hebben getoverd, mocht je eindelijk rustig op je rug op je matje liggen. Eindelijk dus dat relaxte stuk waar ik voor ging. Dat duurde 3 minuten en toen moesten we de zaal uit, want die moest weer worden gefixed voor de volgende groep ?. Begrijpelijk want overal lag genoeg liijfvocht op de grond.

Zaal uitgelopen en mijn shirt uitgewrongen als een zeem. Moe en voldaan naar huis. Douchen en vocht bijtanken. Met het voornemen dit echt te gaan implementeren in mijn leven, want die spieren moeten langer. Anders word ik niet die soepele funky opa later. Dus dat lijf moet gaan doen wat ik wil dat t doet. En dat is haalbaar want al die mensen om me heen lieten het me zien. En sommigen waren één of twee decennia ouder dan ik. Dus dan kan ik dat ook, ook, ook, ook! (echoot hoopvol door in mijn hoofd om extra motivatie te kweken vol te houden). Doe wel vaker dat soort rare positieve mindfucks.. soort zelfbedachte NLP. Verbeeld mezelf dat t werkt. Schijnt genoeg te zijn. “Imagination is the preview of life’s coming attractions”- Einstein.

Enfin.. vanochtend weer geweest. Ik goed kijken op dat rooster, want ik dacht .. deze keer gewoon een relaxt stukje yoga. Easy stuff. Zodat ik een beetje kan wennen en opbouwen.
En zeker even niet die hitte. Ik zie staan: Vinyasa Flow.. klinkt zwaar relaxed of niet dan. Nou… nee dús, haha.

Normale temperatuur binnen, maar binnen 5 minuten Downward Dog, zweten..zweten..zweten als een otter!

Dat was geen dingetje tijdens de Hot Yoga, want daar was t 32 graden dus iedereen lekker aan de zweet. Maar ik kijk om me heen… Niemand zweten!! Shit! ?

Ik dacht wat is dit dán?! Gelukkig mijn egootje redelijk weten af te bouwen laatste jaren, dus schaamte was maar 2 seconden een ding. Maar dus ook deze les weer écht afzien. En om me heen, allemaal no problemo. De meest absurde houdingen allemaal compleet in balans uitgevoerd door de omringende Yoga fanatics.

Dat wil ik dus ook allemaal gaan kunnen! Heb weer een uitstekende uitdaging voor de boeg. En ben benieuwd hoe lang t duurt voordat ik een beetje naar dat niveau kan klimmen.

Pas als je Yoga hebt gedaan, weet je hoe de staat van je lijf is.. Geloof me. Try it. Echt een aanrader. Beste wat je ooit kunt doen voor jezelf! (Deze peptalk is voornamelijk voor mijzelf btw)

Ik mag nu gratis 7 dagen lang alle lessen volgen. En dan besluiten of ik ermee doorga. Denk dat ik al besloten heb. Zit bij mij om de hoek. Sfeer is relaxed en heel veel verschillende soorten sadisten die les geven. Dus.. 2B continued..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.