Infectie en ontsteking… door Daniel Derweduwen

Infectie en ontsteking… door Daniel Derweduwen

Prachtige uiteenzetting van Daniel Derweduwen 
Als je gezondheid je lief is dan ga je deze Healthman volgen.
Ook kun je zijn website www.danielderduwen.be bezoeken voor gezondheidstips van de bovenste plank.
Hij legt duidelijk uit waarom de huidige medische wereld compleet vastloopt.

Neem even de tijd voor onderstaande tekst.

-Blijf gezond!-

Infectie en ontsteking:

De helpers bij de schoonmaakoperatie van het lichaam en de boost voor de immuniteit.
Het is al lang bekend dat sommige ziekten, bijvoorbeeld kinderziekten zoals waterpokken, mazelen, rode hond e.a. je immuniteit ontwikkelen en sterker maken. Het komt zelden voor dat deze infectieziekten een tweede keer voorkomen bij dezelfde persoon.
Het idee dat infecties en ontstekingen symptomen zijn die je eigen lichaam creëert om zichzelf te helpen met de grote schoonmaak, komt uit de Ayurveda en ook van onze oude Griekse arts Hippocrates.

Hippocrates constateerde dat ziektes in feite basale symptomen en tekenen waren, die zich van organen (voornamelijk van de spijsverteringsorganen) en het bloed in het lichaam perifeer gingen verplaatsen naar de buitenkant van het lichaam.
Deze symptomen of tekenen beginnen met misselijkheid, krampen en pijn, koude rillingen, constipatie, diarree, overgeven, zwaarte, koude rillingen, oprispingen, aambeien, winderigheid en onaangenaam ruikende winden en stoelgang.
Samen met koorts, afvoer van bloed, pus en slijm werd dit gezien als een natuurlijke genezingsreactie waarmee het lichaam kon terugkeren naar een evenwicht.

Deze symptomen worden gezien als zijnde het afwerpen van de ziekte, een reactie van het lichaam om door het koken (koorts) onze opgestapelde toxines, afvalstoffen, verzuring en eiwitopslag tijdens een ontsteking of infectieziekte te elimineren.
We maken de vergissing om deze ziektesymptomen te zien als een vijand die bestreden moet worden.
Veel mensen denken dat een infectie begint als we geïnfecteerd worden door een virus of microbe. Ons lichaam bevat meer microben en andere beestjes dan dat het lichaamscellen bevat.
Het gaat erom dat de symbiose of samenwerking met deze lieve beestjes evenwichtig verloopt. We kunnen daaruit concluderen dat een werkelijk infectie of ontsteking pas begint wanneer ons lichaam het besluit neemt om te reageren als het evenwicht wordt verstoord door schadelijke stoffen in het lichaam.

Onze immuniteit verzwakt door zonnebrandmiddelen, E-nummers, negatieve emoties, bewerkte voeding e.a. waardoor de kans stijgt dat microben ons gaan besmetten.
Veel van deze aanvallen gebeuren in stilte omdat deze microben een schoonmaakfunctie hebben in het lichaam. Eens de schoonmaakbeurt achter de rug gaat de immuniteit de microben terugdringen. Maar als het tolerantieniveau van schadelijke stoffen in het lichaam te ver wordt overschreden, ontstaat er een ongecontroleerde groei van microben. De immuniteit zal hierop agressief reageren door ziektesymptomen te creëren waarbij het lichaam ons moe maakt en verzwakt met pijn, dit om energie te kunnen verzamelen om samen met de microben (of ziektekiemen) de schadelijk stoffen en beschadigde lichaamscellen op te ruimen.

Na dit werk worden de microben teruggedrongen. Daarbij worden er antistoffen gevormd, een soort geheugen molecule voor de immuniteit.
Louis Pasteur stelde dat ziekten veroorzaakt worden door ziektekiemen die ons als voedsel gebruiken om te kunnen overleven en zich voort te planten.
Louis Pasteur gaf op zijn sterfbed toe dat hij zich heeft vergist, maar ondertussen werd het foutieve idee dat ziektekiemen een infectie veroorzaken algemeen geaccepteerd en geldt het nog steeds als een fundamentele wetenschappelijke waarheid. Het is een dodelijke mythe geworden.
Louis Pasteur zei op zijn sterfbed dat ziektekiemen steeds worden aangetrokken door plaatsen in het lichaam die sterk vervuild zijn met toxines en afvalstoffen waardoor er veel lichaamscellen beschadigd geraken en afsterven. Pasteur realiseerde zich dat microben of ziektekiemen geen infectie kunnen veroorzaken zonder een onderliggende reden.

Antoine Beauchamp zei ook dat de ecologie van de weefsels en het bloed de fundamentele doorslag gaf of iemand ziek zou worden of niet. Echter deze conclusie van zowel Louis Pasteur als van Antoine Beauchamp werd niet aanvaard door onze medische wereld.
Lichaamscellen die verzwakt zijn en afsterven zijn natuurlijk net zo gevoelig voor microben en ziekteverwekkers als een stuk overrijp fruit.
Had er iemand in deze tijd aangenomen dat lichaamscellen verzwakken, beschadigd worden en afsterven door agressieve biochemische reacties, zoals de opstapeling van afvalstoffen, toxines, eiwitopslag en de verzuring daarvan, dan zou onze hedendaagse manier van denken over infectie, ontsteking, ziekte en gezondheid totaal anders zijn.
Men zou inzien dat een verstoorde spijsvertering, door industrieel bewerkte voeding, milieuvervuiling, negatieve emoties of trauma’s en andere menselijke zwakheden, het lichaam gaan dwingen om infecties en ontstekingen uit te lokken als een overlevingsstrategie die deze schadelijke stoffen elimineert.

Alle ziekteverwekkers worden giftig als ze in ons lichaam gif vinden die we zelf hebben gecreëerd.
Als het lichaam niet in staat zou zijn zich te ontdoen van deze schadelijke stoffen en toxines, zouden deze stoffen tot de ondergang van het lichaam leiden.

Continue symptoom georiënteerde bestrijding van ziektesymptomen vergiftigd het lichaam omdat het lichaam niet meer kan reageren op toxines en microben.

Er ontstaat dan een situatie van extreme toxiciteit (vb. een uitgezaaide kanker).
Door voortdurende SYMPTOOMBESTRIJDING worden hoge koortsaanvallen, ontstekingen of pijn vervangen door chronische slopende ziekten zoals auto-immuunziekten (die in feite niet bestaan maar virale aandoeningen zijn), allergieën, kanker, diabetes, degeneratieve aandoeningen, hart- en vaatziekten. e.a.

Als het immuniteitssysteem met succes alle lichaamsfuncties heeft hersteld, schadelijke stoffen, en toxines heeft kunnen verwijderen waarbij een evenwicht wordt bereikt, wordt het lichaam immuun tegen de ziekteverwekkers die de reddingsoperatie op gang hebben gebracht.
Is het jou al opgevallen dat als er 100 mensen worden blootgesteld aan het verkoudheidsvirus, niet iedereen werkelijk geïnfecteerd wordt?
Deze zienswijze laat zien dat microben en virussen mensen vermijden waarvan hun lichaam schoon en zuiver is.

Het influenza virus kan je alleen infecteren met griepverschijnselen als je daadwerkelijk toxines en afvalstoffen hebt opgestapeld dat de cellen van de slijmvliezen van de ademhalingswegen beschadigd.
Microben en virussen zijn steeds op zoek naar de plaats van een gewond of verzwakt lichaamsdeel en lichaamscellen door opgehoopte afvalstoffen en toxines.
In feite gaat het lichaam zelf deze microben “uitnodigen” om de ziekte te genezen, of tenminste verergering te voorkomen.
De voornaamste oorzaak van ziekte ligt altijd in onszelf : zelfgecreëerde afvalstoffen en toxines met verzuring als resultaat. Van alle toxines zijn de emotionele toxines de gevaarlijkste. Stress, verdriet, angst haat, jaloezie e.a.

Infectie en ontsteking is in feite een verbazingwekkend proces van zelfverdediging door het lichaam.
Tijdens de reddingsoperatie die een ontsteking of infectie in werkelijkheid is, gaat de immuniteit de binnendringende microben of virussen bestrijden.
Deze microben of virussen zijn door de gastheer (het lichaam) “uitgenodigd” omwille van de verzwakte conditie veroorzaakt door de opstapeling van schadelijke stoffen. Het gevecht dat het immuniteitssysteem voert via een infectie of ontsteking is essentieel voor het herstellen van alle lichaamsfuncties.

Het lijkt een paradox dat het lichaam microben en virussen uitnodigt om ze dan vervolgens aan te vallen, maar beide verschijnselen zijn NOODZAKELIJK voor genezing.
De microben gaan gewonde cellen, beschadigd en verzwakt door toxines samen met hun afvalstoffen afbreken omdat het lichaam ze zelf niet langer kan afbreken en verwijderen door de verzwakte conditie.
Nadat deze microben hun schoonmaakwerk hebben geleverd worden ze onder controle gehouden door de immuniteit, deze zal ook de toxines opruimen die deze microben hebben geproduceerd tijdens hun reddingswerk.
Bedenk: De gedachte dat bacteriën en virussen alle ziekten veroorzaken, is in feite hetzelfde als alle vliegen beschuldigen dat zij alle afval veroorzaken.

Wij allemaal worden gedurende 24 uur per dag blootgesteld aan allerlei microben.
We hebben in feite meer microben in ons lichaam dan lichaamscellen.
Denk maar aan onze darmflora (75% van onze immuniteit), de galflora, speekselflora, de talglaag op de huid, de flora van de genitaliën en de flora in onze maag. Verder zijn er nog de miljarden beestjes in ons bloed, weefsels en organen.
Het hele microbiële leven in ons lichaam zorgt ervoor dat ons lichaam niet verandert in een vuile rioolbuis.
Ze zijn noodzakelijk voor onze gezondheid.
Als het lichaam begint te verzuren door opslag van afvalstoffen, toxines en eiwitopslag ontstaat er meer voedsel voor destructieve microben waardoor het risico toeneemt om geïnfecteerd te worden.
Veel microben zijn onschadelijk en hebben een functie voor tal van fysiologische processen. Ze kunnen plots veranderen in schadelijke bacteriën als het lichaam te zuur wordt (acidose).

Als de zuurtegraad of PH waarde van het bloed en de lichaamsweefsels verandert van basisch naar zuur worden zeer veel fysiologische processen in het lichaam grondig verstoord.
Het resultaat is een toxinecrisis, die in feite niets anders is dan een poging van het lichaam om terug te keren naar een meer basische toestand.
De ideale zuurtegraad of PH waarde van het menselijke lichaam ligt tussen 7.35 en 7.45. Deze ideale zuurtegraad zorgt voor een evenwichtige microbiële activiteit waarbij het lichaam zijn afvalstoffen en toxines zonder probleem kan elimineren.
Infectie en ontsteking is de meest effectieve manier van het lichaam om een toxinecrisis de baas te worden.
Als de immuniteit onherstelbaar beschadigd of overbelast is, bijvoorbeeld bij ernstige voedingstekorten en armoede, kunnen infecties miljoenen mensen doden. Ernstige ondervoeding veroorzaakt een slecht werkend immuunsysteem. Denk maar aan de Spaanse griep of de pest tijdens de middeleeuwen.

Nu zijn we ook collectief bezig ons lichaam te ondervoeden door geïndustrialiseerde bewerkte voeding te consumeren.
We zien dat we generatie na generatie verzwakken.
Microben kunnen inderdaad stuurloos worden als het toxine niveau in het lichaam extreem hoog is opgelopen. In dit geval is een acuut medisch ingrijpen verantwoord. Het leven is in gevaar gekomen door vergiftiging van opgehoopte toxines en afvalstoffen, mede door symptoombestrijding.
Dit acuut medisch ingrijpen moet dan uiteraard samengaan met het ontgiften en reinigen van het lichaam. MAAR DIT WORDT ALTIJD VERGETEN! Deze toxines, eiwitopslag en afvalstoffen die een verzurend effect hebben in het lichaam, verhinderen dat het lichaam kan evolueren naar een meer basische toestand. Ontgifting is de fundamentele voorwaarde voor een lange-termijnvisie van gezondheid.
Tegenwoordig geven we we ons lichaam niet meer de kans om ziekten uit te zieken. We bestrijden de symptomen met medicijnen en pijnstillers. Dat heeft ernstige
consequenties die pas jaren later tevoorschijn komen onder de vorm van hart- en vaatziekten, diabetes, kanker, degeneratieve zenuwaandoeningen, allergieën,
auto-immuunziekten, enzovoort.

Als de infectie levensbedreigend is, is medisch ingrijpen verantwoord.
Het lichaam wil zichzelf altijd proper en schoon houden.

Ik heb nu een zomeractie in 30 dagen meer energie, dertig video’s waarin de kernbegrippen worden uitgelegd hoe je jouw lichaam proper en zuiver kunt houden voor slechts 19 euro, kijk gerust eens op www.danielderweduwen.be.

Warme lieve groetjes Daniël.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.